Konstellationens Klibbtävling

Bilden är CC-BY-NC-2.0 av liboriusFlickr

Symboler skapar gemenskap och det finns en fin tradition av klistermärkesspridning både inom sociala rörelser och i hackerkretsar. Detta vill Konstellationens styrelse uppmärksamma och bidra till genom att utlysa en Klibbtävling! Syftet med klistermärkena är att fungera som propaganda för Konstellationens verksamheter och inte att hitta en ny logga. Bidrag till tävlingen kan ha karaktär av en bild, en text, en logotyp eller någonting helt nyskapande. Bidragen ska ej vara AI-generade och den som skickar in bilden ska ha upphovsrätt och samtycker till att Kamratdataföreningen Konstellationen har fri rätt att använda bilden.

Bidragen lämnas genom att laddas upp på Aggregatet.org i den här tråden.

Omröstningen sker via Cryptpad och öppnas i Augusti.

Kategorier

Klibbtävlingen ordnas i fem olika kategorier med 7 priser.

Kategorier:

 • Konstellationen.
 • Spejset.
 • Mediakollen.
 • Aggregatet.
 • Konstellationen T-shirt.

Priser

 1. Bästa Klibban, pris en Konstellationen t-shirt och blandade klibbor. Utses genom flest totala röster.
 2. Bästa Konstellationenklibban, blandade klibbor. Utses genom röstning.
 3. Bästa Spejsetklibban, blandade klibbor. Utses genom röstning.
 4. Bästa Mediakollenklibban, blandade klibbor. Utses genom röstning.
 5. Bästa Aggregatetklibban, blandade klibbor. Utses genom röstning.
 6. Konstellationen t-shirt, t-shirt. Utses genom röstning.
 7. Bubblare, blandade klibbor. Utses av styrelsen.

Planering

Tävlingen pågår under juni och juli månad. Första veckan i Augusti finns möjlighet att rösta för alla medlemmar som betalat medlemsavgift 2024. Senast sista Augusti utses vinnarna. I samband med detta ges medlemmar möjlighet att beställa klibbor och/eller t-shirt till självkostnadspris (inköpspris + omkostnader). Klibbor beställs via ett Cryptpad-formulär från Konstellationen och beställs sedan via tryckeri, till någon i styrelsen och medlemmar bjuds in att hjälpa till att packa och skicka ut priser och beställningar vid ett enstaka tillfälle exempelvis i samband med ett hackaton.