Pressmeddelande - Kamratdataföreningen Konstellationen lanserar Mediakollen - rättviserörelsernas Omni

Svensk media ägs och domineras av högern. Nätjättarna tjänar enorma pengar på algoritmer som sprider högerextrem propaganda och undertrycker vänsterinnehåll. Regeringen försöker samtidigt lägga ned alla vänstertidningar. Därför har Kamratdataföreningen Konstellationen byggt den nya minimalistiska mediaggregatorn Mediakollen. Syftet är att få fler att konsumera och prenumerera på tidningar, bloggar och poddar som skriver om ekonomisk-, ekologisk- och social rättvisa.

- Vi kan inte vänta på ett bättre internet och sociala media som inte tjänar pengar på att sälja våra personuppgifter. Därför har vi samlat runt 100 rödgröna tidningar, poddar och bloggar i ett flöde så fler kan upptäcka dem på Mediakollen.

det säger Samuel Skånberg, ordförande för Kamratdataföreningen Konstellationen som fortsätter:

- Kamratdataföreningen Konstellationen har en liten redaktion som väljer ut artiklar som visas högst upp. Så läsaren får se det vi tycker är mest intressant. Men den som vill kan se ett rent flöde över alla nya artiklar i kronologisk ordning.

Kamratdataföreningen Konstellationen står inte bakom några artiklar eller publikationer i Mediakollens flöden eller de som väljs ut. Poängen är att uppmärksamma många olika röster oavsett om vi håller med eller inte. Mediakollen är ett ideellt projekt och det tjänar inga pengar för föreningen.

Adressen till Mediakollen är https://mediakollen.org.

Kontakt: Ordförande, Samuel Skånberg, samuel@bitar.se, 0738 38 57 53

Om Kamratdataföreningen Konstellationen

Kamratdataföreningen Konstellationen bildades i februari 2023 för att vi såg ett behov för progressiva sociala rörelser att ha egna kommunikationskanaler och att det behövs fler plattformar, verktyg och sociala rum på nätet där det är användarna som har makten och inte företagen. Namnet kommer från att vi vill koppla samman progressiva rörelser och människor på nätet.

Vidare ser vi rätten till privat kommunikation som grundläggande för ett demokratiskt samhälle. Att drifta och sprida information om krypterade kommunikationskanaler är därför viktigt.